21.5. - Barcelona 3. dan

Ko sva se zbudila sva najprej odšla na zajtrk, ki je bil vključen v ceno najine sobe. Po zajtrku sva na hitro spakirala vse stvari v najina nahrbtnika, se odjavila iz hotela in odhitela do metroja. Bila sva že malo pozna, kajti ob desetih se je blizu letališča začel dan odprtih vrat CAE Oxford, akademije za letalstvo, ki ima sedeže po vsem svetu. Tema je bila bolj ali manj namenjena Tilnu, saj se je govorilo o tem, kako postati prometni pilot. Predavanje je bilo na žalost v Španščini, a naju to ni ustavilo. Po predavanju se je Tilen strokovno pomenil z eno od tamkajšnjih profesoric (ki je znala angleško bolje kot midva) in tako izvedel vse, kar bo potreboval za nadaljnjo letalsko kariero. Po pogovoru je sledil še voden ogled tamkajšnje letalske šole. Videla sva tudi 2 simulatorja za šolanje na letalih A320 ter si ogledala njihovo notranjost, ki nama je žal niso pustili fotografirati.

Poslopje CAE.
Na predavanju.
Simulatorji letenja na letalih A320.

Ko je Tilen izvedel vse, sva se s podzemno odpravila do Ramble, ter se tam odpravila na kosilo. A veste tisto, ko si v Španiji, pa si naročiš tipično italijansko pico. Po južni sva se sprehodila skozi gotsko četrt, si od zunaj ogledala katedralo, potem pa sva jo skozi ulice mahnila proti živalskem vrtu. Zelo sva si želela videti predstavo z delfini, ampak jih ne uprizarjajo več, tako da sva jih lahko le opazovala s precej oddaljene ploščadi. Veliko živali je ravno imelo siesto, vseeno pa sva videla nekatere precej redke.
Zelo lepa gotska katedrala.

Delfini samo plavajo v krogih.

Debeli orangutan.

Hippos.

Osamljen nosorog.

Po živalskem vrtu sva na hitro skočila še na eno Barcelonsko plažo, kjer sva si od dolgotrajne hoje spočila ter osvežila razbolele noge v Sredozemskem  morju. Malo naju je že preganjal čas, tako da sva se s podzemno kmalu odpeljala do Placa de Catalunye, tam pa prestopila na vlak, ki pelje direktno v Ripoll. Precej utrujena sva se privlekla nazaj v stanovanje, kjer sva si skuhala še večerjo in se odpravila spat.
Spet na plaži.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

27.5. - Se dogaja

25.5. - Impossible puzzle

26.5. - Rugby