Zjutraj naju ni zeblo, saj sva zvečer preudarno vključila
oba radiatorja. Pozajtrkovala sva (kosmiče druge vrste, saj sva jih včeraj
kupila na zalogo), potem pa sva se odpravila do podjetja, ki je približno 20
minut hoje oddaljeno od najinega stanovanja.
Danes sva že na polno delala s
čajnimi vrečkami. Kaj točno delava? Iz cenejših materialov (papir, karton,
guma, lepilni trak) izdelujeva razne elemente, ki naj bi rešili čajni problem,
jih pritrjujeva na stroj in preizkušava, kako se čajne vrečke obnašajo v tako
prilagojenem stroju. Te elemente morava prilagajati, dopolnjevati in
izpopolnjevati, dokler nisva z rezultatom zadovoljna. Stroj sicer s temi
poskusnimi deli ne zgleda preveč lepo, ker je ves prelepljen z nerazumljivo
šaro, katere lastnosti in nameni so poznani le avtorjema.
 |
Salotejp je najino glavno orožje! |
 |
Samo da dela! |
 |
Čaja kulkr čš! |
Ob enih sva se s Sonjo dobila na kosilu v kuharski šoli.
Postregli so nam s pico, pečenim lososom (vsaj zdi se nama da je bil losos) in
krompirjem ter z odlično sladico iz pistacije. Po kosilu, za katerega imamo na
voljo eno uro, sva se vrnila na delo, kjer sva stroj dodatno obložila z
lepilnim trakom in papirjem.
 |
Okusna umetnina iz pistacije izpod rok mladih kuharjev |
Z delom sva zaključila ob štirih, takrat pa so naju iz
vodstva podjetja presenetili z veselo novico, da si lahko za cel mesec
sposodiva njihovi dve kolesi. Vsa srečna sva odkolesarila domov.
 |
S kolesi na poti domov. V ozadju je restavracija, ki je tudi ena od dražjih možnosti za kosilo. |
Ampak nisva nič počivala, pač pa sva se na hitro preoblekla
v malo lažja oblačila (sem in tja se je pokazalo toplo sonce) in odhitela do
železniške postaje, kjer naju je čakala Sonja. Skupaj smo se z vlakom odpeljali
do mesteca Puigcerda, ki je tik ob francoski meji. Ker je zadnji vlak za Ripoll
odpeljal že čez eno uro, smo se le na hitro sprehodili skozi mesto in si
ogledali zasnežene okoliške hribe (v Puigcerdo Španci prihajajo smučat). Kljub
temu, da je bil izlet zelo kratek, smo ga bili zelo veseli, saj smo na poti
opazovali zanimivo pokrajino španskih Pirenejev.
 |
Puigcerda je mestece na hribčku v kotlini, ki jo obdajajo gore s smučišči. |
 |
Eno od smučišč, ki so še na španski strani Pirenejev. |
 |
Tudi samo mesto je zelo lepo. |
V Ripollu smo se odpravili v restavracijo, kjer naj bi se ob
večerji še zadnjič malo pogovorili, saj se bo morala Sonja naslednji dan vrniti
v Barcelono in kasneje v Slovenijo. No, restavracijo smo izbrali malo
ponesrečeno, saj jo je vodila starejša gospa, ki ni znala angleško. Kljub temu
sva si fanta uspela naročiti makarone, profesorica pa si je priborila solato
(makaroni in solata sta bili edini dve besedi, ki smo ju razumeli, ko smo prebirali jedilnik, napisan v španščini oz. katalanu). Gospa je bila
sicer zelo prijazna, bili pa smo edini gosti, tako da je bila v restavraciji
kar malo neprijetna tišina. Po večerji sva se poslovila od Sonje in odšla do
stanovanja. Tam sva hotela objaviti blog, ampak so bili spet problemi z
wifijem, tako da sva ga samo osnovala v Wordu, zvečer pa sva odšla do glavnega
trga, kjer je odlična internetna povezava prihaja iz bližnjega lokala, ki pa je
bil ob tem času že zaprt. Tam sva objavila blog in se počekirala na socijalnih omrežji,
zaznala pa sva tudi nekaj več življenja na eni od ulic, vendar sva bila preveč
utrujena, da bi si šla iskat družbo, zato sva se vrnila domov in se odpravila spat.
 |
Nočno pisanje bloga. |
Komentarji
Objavite komentar