4.5. - Čaj gor, čaj dol

Zjutraj naju ni zeblo, saj sva zvečer preudarno vključila oba radiatorja. Pozajtrkovala sva (kosmiče druge vrste, saj sva jih včeraj kupila na zalogo), potem pa sva se odpravila do podjetja, ki je približno 20 minut hoje oddaljeno od najinega stanovanja. 

Danes sva že na polno delala s čajnimi vrečkami. Kaj točno delava? Iz cenejših materialov (papir, karton, guma, lepilni trak) izdelujeva razne elemente, ki naj bi rešili čajni problem, jih pritrjujeva na stroj in preizkušava, kako se čajne vrečke obnašajo v tako prilagojenem stroju. Te elemente morava prilagajati, dopolnjevati in izpopolnjevati, dokler nisva z rezultatom zadovoljna. Stroj sicer s temi poskusnimi deli ne zgleda preveč lepo, ker je ves prelepljen z nerazumljivo šaro, katere lastnosti in nameni so poznani le avtorjema.

Salotejp je najino glavno orožje!
Samo da dela!

Čaja kulkr čš!

Ob enih sva se s Sonjo dobila na kosilu v kuharski šoli. Postregli so nam s pico, pečenim lososom (vsaj zdi se nama da je bil losos) in krompirjem ter z odlično sladico iz pistacije. Po kosilu, za katerega imamo na voljo eno uro, sva se vrnila na delo, kjer sva stroj dodatno obložila z lepilnim trakom in papirjem.

Okusna umetnina iz pistacije izpod rok mladih kuharjev

Z delom sva zaključila ob štirih, takrat pa so naju iz vodstva podjetja presenetili z veselo novico, da si lahko za cel mesec sposodiva njihovi dve kolesi. Vsa srečna sva odkolesarila domov.

S kolesi na poti domov. V ozadju je restavracija, ki je tudi ena od dražjih možnosti za kosilo.

Ampak nisva nič počivala, pač pa sva se na hitro preoblekla v malo lažja oblačila (sem in tja se je pokazalo toplo sonce) in odhitela do železniške postaje, kjer naju je čakala Sonja. Skupaj smo se z vlakom odpeljali do mesteca Puigcerda, ki je tik ob francoski meji. Ker je zadnji vlak za Ripoll odpeljal že čez eno uro, smo se le na hitro sprehodili skozi mesto in si ogledali zasnežene okoliške hribe (v Puigcerdo Španci prihajajo smučat). Kljub temu, da je bil izlet zelo kratek, smo ga bili zelo veseli, saj smo na poti opazovali zanimivo pokrajino španskih Pirenejev.

Puigcerda je mestece na hribčku v kotlini, ki jo obdajajo gore s smučišči. 

Eno od smučišč, ki so še na španski strani Pirenejev.
Tudi samo mesto je zelo lepo.

V Ripollu smo se odpravili v restavracijo, kjer naj bi se ob večerji še zadnjič malo pogovorili, saj se bo morala Sonja naslednji dan vrniti v Barcelono in kasneje v Slovenijo. No, restavracijo smo izbrali malo ponesrečeno, saj jo je vodila starejša gospa, ki ni znala angleško. Kljub temu sva si fanta uspela naročiti makarone, profesorica pa si je priborila solato (makaroni in solata sta bili edini dve besedi, ki smo ju razumeli,  ko smo prebirali jedilnik, napisan v španščini oz. katalanu). Gospa je bila sicer zelo prijazna, bili pa smo edini gosti, tako da je bila v restavraciji kar malo neprijetna tišina. Po večerji sva se poslovila od Sonje in odšla do stanovanja. Tam sva hotela objaviti blog, ampak so bili spet problemi z wifijem, tako da sva ga samo osnovala v Wordu, zvečer pa sva odšla do glavnega trga, kjer je odlična internetna povezava prihaja iz bližnjega lokala, ki pa je bil ob tem času že zaprt. Tam sva objavila blog in se počekirala na socijalnih omrežji, zaznala pa sva tudi nekaj več življenja na eni od ulic, vendar sva bila preveč utrujena, da bi si šla iskat družbo, zato sva se vrnila domov in se odpravila spat.

Nočno pisanje bloga.



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

31.5. - gremo domov

29.5. - Padel

30.5. - Predstavitev Slovenije