13.5. - Spet na sever

Danes sva spet malo potovala. Z vlakom sva se odpeljala do mesta Utrx alp. Od tam sva se s kolesi odpeljala do športnega letališča pokrajine Cerdanya. Tilen je namreč zagret letalec, tako da sva si dobro ogledala vsa letala. Potem sva odšla še do začetka vzletne steze, kjer se je nekaj pilotov ravno pripravljalo na polet z jadralnimi letali. Bili so zelo prijazni, lahko sva se celo usedla v enega od letal, ko pa je prišel čas za vzlet, jim je Tilen (ki ima že veliko izkušenj na tem področju) pomagal pripeti njihovo jadralno letalo na vlečnega. Po vzletu sva se odpravila v letališki bar na pijačo, s tamkajšnje terase pa sva opazovala še nekaj pristankov.
Vhod na letališče.

Španski Moran (tak je tudi na letališču v Postojni)

Kot da bi bil doma.

Pripenjanje na vlečno letalo.

Tik pred vzletom.


Ko sva se nagledala letal, sva odkolesarila proti Puigcerdi. Peljala sva se mimo velikega golf igrišča, zelo lepega hotela in apartmajev za najbolj zahtevne stranke, pa seveda mimo prostranih polj, ki so v objemu še vedno zasneženih gora.
S kolesi na poti.

Krasna narava.

Ker mesto stoji ob meji s Francijo, sva se odločila, da jo obiščeva še pred najinim kosilom. Sledila sva vsem označbam, nikjer pa ni bilo kakšnega jasnega znaka kot je naprimer Welcome to France, le več francoskih registrskih tablic je bilo. Šele ko sva se vračala, sva opazila znak, ki je oznanjal, da prihajava v Španijo.
Puigcerda je res obmejno mesto.

Fotografiranje Španije iz Francije.


V Puigcerdi sva šla najprej na kosilo, potem pa sva se sprehodila po mestu. Pogledat sva si šla jezero, v katerem je plavalo kar nekaj vodnih ptic, med njimi so bili tudi labodi in pa španske avtohtone vrste rac.

Cerkev v Puigcerdi.

Jezero (skoraj) v centru mesta.

Lepe hiše.
Mi se z vlakom peljemo, dobro voljo meljemo...


Ko sva se zvečer vrnila v Ripoll, sva odšla v center na wifi. Ravno ko sva objavila blog, se je začel nekakšen karneval kot glavni dogodek praznika. Najprej so z nekakšnimi posebni puškami streljali neke vrste salve, potem sta dva žonglerja prikazala svojo umetnost z gorečimi baklami. Ko sta jih ugasnila v svojih ustih, se je sprevod bobnarjev in z raznimi maskami (in lobanjami) pokritih ljudi odpravil na obhod po mestu. Nekateri so na posebnih palicah vrteli ognjemete, tako da so iskre letele vsepovsod, drugi pa so bruhali ogenj, medtem ko so bobnarji neusmiljeno tolkli po svojih glasbilih. Sprevod se je končal na glavnem trgu, kjer so prižgali še ognjemete na mestni hiši in na kipu petelina (za katerega ne veva točno, kaj naj bi predstavljal), potem pa pokurili še prestalo pirotehniko. Ognja je bilo res veliko.







Zanimive maske.

Petelin.

Ko se je končalo, sva hitro domov odnesla računalnik, potem pa sva spet odšla v mesto. Danes so bili kar trije koncerti. Nekje se je igralo rock, drugje je DJ vrtel elektronsko glasbo, na glavnem prireditvenem prostoru pa je band igral špansko glasbo. Nekaj časa sva uživala v veliki množici ljudi, potem pa sva se odpravila spat, ker je bil za nama zelo dolg dan in sva bila preveč utrujena.
Rock skupina.
Španska glasba ima največ privržencev.

DJ
Upava, da videi delujejo, sicer ste prikrajšani za pol najinega dneva 😉

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

27.5. - Se dogaja

25.5. - Impossible puzzle

19.5. - Barcelona 1. dan