16.5. - Šabesa

 Kot sva ugotovila na poti na delo, je guma na Tilnovem kolesu zdaj v redu. Danes sva najprej dokončno obdelala vse profile za ogrodje. To pomeni, da sva jih odrezala na mero, jih pobrusila in v nekatere z zračnim vrtalnikom vrezala navoje. Ko sva končala, sva vse skupaj še sestavila.
Rezkanje aluminijastih profilov.

Grezenje luknje.

Tilen vrezuje navoje.

Skoraj do konca sestavljeno ogrodje.

Na kosilo sva šla v kuharsko šolo. Danes je treba omenit predjed iz solate v kombinaciji z jagodami. Zelo okusno!
Solata z jagodami.

Popoldne sva šla v trgovino še po nekaj malenkosti, da sva imela vse potrebne sestavine za pripravo rižote. Ko sva prispela domov, sva na hitro skočila na bližnji hrib (glej blog 9.5. - En teden z doma), za katerega sva ugotovila, da se imenuje Sveti Rok (oz. se nama zdi, da sva tako ugotovila). Spotoma sva nabrala malo kondicije in pa nekaj bezgovih cvetov, ki sva jih porabila za izdelavo šabese (bezgov sok). Doma sva skuhala in pojedla rižoto ter v Wordu spisala blog, potem pa sva se odpravila v center na wifi. Med tednom je zvečer taka tišina v centru, proti vikendu pa je zelo živahno.

Ko sva vse opravila, sva se odpravila domov spat.
Ena fina rižota.

Šabesa se dela.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

27.5. - Se dogaja

25.5. - Impossible puzzle

19.5. - Barcelona 1. dan