27.5. - Se dogaja

Glede na to, da je vikend, sva (vsaj po najino) vstala kar zgodaj. Danes naj bi prišla najina sostanovalka, mlada Francozinja, in spodobilo bi se, da bi prišla v kolikor toliko pospravljeno stanovanje. Vse sva lepo pospravila in pometla, potem pa sva med pisanjem bloga v wordu čakala na njen prihod. Ko je končno prišla, sva ugotovila, da zelo slabo govori angleško. Vseeno smo si uspeli povedat, da greva midva kolesarit, ona pa je rekla, da bo šla na eno zabavo v Barcelono in še ne ve, kdaj se bo vrnila. Na hitro smo se poslovili in midva sva zajahala kolesa ter se napotila proti Sant Joanu.

Pot je bila zelo lepa, urejena in kar dokaj ravna, zato sva na hitro prispela v Sant Joan. Tam sva si na hitro ogledala mesto, spila eno pijačo in se odločila da greva najprej v mestece Ogassa, ki naj bi bilo od Sant Joana oddaljena samo 4 km. Ravno, ko sva zagrizla v klanec, pa se je Matiju na vsem lepem odlomil menjalnik. Ja, odlomil menjalnik. Kot da ni bila že Tilnova guma zadosti. Saj sva strojnika, ampak polomljenega menjalnika se pač ne da popraviti kar na sredi gozda. Kot pravi Štoparski vodnik po galaksiji: samo brez panike! Ker sva bila ravno na klancu, ki se je spuščal vse do Sant Joana, sva se enostavno spustila do tega mestecea, da bi našla kakšnen kolesarski servis. Ampak ker je bila sobota, so bili taki servisi zaprti. Mirne krvi sva se odpravila na pijačo, kjer sva tudi nekaj malega pojedla, ob tem pa še enkrat pretuhtala situacijo. Do Ripolla je 10 km, kar pomeni dve uri potiskanja kolesa. Ampak ni bilo nič s tem. Namreč, skoraj vse do Ripolla se spušča rahel klanec. To pomeni, da se da potencialno energijo zelo dobro pretvorit v kinetično. Dokler je bilo še nekaj klanca, se je Matija lahko brez problema peljal, ko se je pa začelo ravnati, sva se morala na hitro znajti, sicer bo treba pešačiti. Matija se je prijel Tilnovega kolesa in tako sva se prišlepala do Ripolla. Če koga zanima, kako se 10 km peljati s kolesom, ne da bi enkrat samkrat zavrteli pedala, naj se obrne na Matija.

Samostan v Sant Joanu.

Ruševine cerkve na sredi mesteca.

Most v Sant Joanu.

Polomljen menjalnik.

Šlepanje.

Ko sva prispela nazaj v Ripoll, sva se na hitro ustavila v trgovini, nato pa šla v stanovanje. Tam sva 2 uri počivala, pa sva se odpravila na bližnji hrib. Ko sva prispela na vrh, sva še malo poslikarila in se nato odpravila nazaj domov, kjer sva skuhala večerjo. Po večerji sva se odpravila še objavit blog, potem pa sva si pred spanjem pogledala še en film.
Catalunya!

Plezalec Tilen.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

25.5. - Impossible puzzle

26.5. - Rugby