Zjutraj sva se malce premražena zbudila v prvi
delovni dan. Sicer SVA v začetku maja pričakovala nekoliko nižje temperature, ampak
so naju precej hladno presenetile. Ko sva se zbudila, sva se morala kar toplo
obleči, da sva se s tem izognila izgubi življenjskih funkcij zaradi mraza (malo
za šalo, je pa tudi res). Slovenci smo pač vajeni bukovih drv, tu pa sta samo 2
električna radiatorja in pa okna, ki ponoči lepo ohladijo stanovanje, kar je sicer
(verjetno) koristno poleti.
Po zajtrku (kosmiči) naju je ob desetih pred
blokom, v katerem imava stanovanje, pobrala koordinatorka Anna, ki nas je nato
skupaj s Sonjo odpeljala v podjetje. Po dolgi seznanitvi z delom, stroji in
nekaterimi bodočimi sodelavci, smo se odpravili na kosilo v bližnjo kuharsko
šolo, kjer so nas za male pare kar dobro nafutrali. Meniva, da so bodoči
kuharji in natakarji na res dobri poti. Ob dveh sva pričela z delom. V prvem
tednu morava dokončati stroj, ki bo v škatlo stresel 15 čajnih vrečk. Izdelan
mora biti tako, da bo lahko z nekaj enostavnimi prilagoditvami delal s čajnimi vrečkami
drugačne oblike. Stroj je v pretežno že izdelan, midva pa si morava izmisliti
načine, kako bo dokončal nalogo in pri tem upošteval določene pogoje. Ko sva končala, sva se srečala s Sonjo in skupaj smo se odpravili iskat supermarket, saj je našemu
stanovanju manjkalo nekaj stvari (da seveda ne omenjava DOBRE internetne
povezave).
Po nakupovanju smo odšli v bližnji lokal, na katerem
je pisalo free wi-fi, in tam napisali blog za dan potovanja. Ob vroči čokoladi
smo se imeli res dobro, kovali pa smo tudi načrte za prihodnje dni, da si bomo
lahko ogledali čim več bližnjih mest in njihovih znamenitosti. Ko so lokal ob
devetih zaprli, se je Sonja vrnila v hotel, midva pa sva odšla do stanovanja,
kjer sva si skuhala zelo okusne špagete s paradižnikovo omako. Po večerji sva v
odšla še malo v mesto, pa sva na veliko presenečenje odkrila, da v centru ni
žive duše in da so že vsi lokali zaprti. Ker se nisva imela kam dati, sva se
vrnila v stanovanje, se počasi pripravila za spanje, pri tem pa ugotovila, da
najin skromni wifi deluje bolje kot prejšnji dan, seveda pa sva to dobrino še
nekaj časa izkoriščala za stike z domačimi, dokler nisva zaspala z mislimi na
dišeče čajne vrečke.
|
Šola in podjetje Fundacio Eduard Soler.
|
|
Študiranje problema čajnih vrečk. |
|
Tole je stroj, ki čaka na sveže ideje iz Slovenije. |
|
Ena od zanimivih stavb, ki smo jo našli na poti v trgovino. |
|
Pisanje bloga v lokalu. |
|
Najina večerja. Ker v stanovanju ni podstavkov za posode, sva za to delo krstila pladenj. |
Komentarji
Objavite komentar